Brasserie eller bistro

 

Hvad er egentlig forskellen på bistro og brasserie?

På brasseriet er det de lidt dyrere retter der serveres. Brasseriet har traditionelt en fast menu, hvide duge og "professionelle" ansatte - det vil sige hyret personale med en faguddannelse. Der er et stort udvalg af drikkevarer - fra vin til spiritus. Brasserie betyder direkte oversat bryggeri. Det er således en helstøbt gourmetoplevelse, der venter disse steder. Desuden er det traditionelt en restaurant for livsnydere, der går ud for at være i selskab, se og blive set - og ikke blot for at stille sulten.

Bistro eller bistrot, er en betegnelse for mere rustikke madhuse, der havde sit udspring i kælderrestauranten, som udlejere tjente en ekstra skilling på at have. Her tilbød de oprindeligt lejerne mad, men åbnede senere op for offentligheden. Betjeningen er derfor mere rustik og hjemlig, og man kan tillade sig mere. Retterne er traditionelt enkle med stor focus på velsmag. Udvalget af drikkevarer er tilpasset menukortet og ikke mindst til de gæster, der kommer hyppigt. Besøg V Bistro